26 maart 2013

Ik geef weg...

Begin dit jaar startte onze actie voor Happy Hippo. Ons streven was voor eind maart 300 slingers te verzamelen voor kinderen van Voedselbank Breda.
De officiƫle einddatum nadert en we zijn er bijna. Dagelijks brengt de postbode ons enveloppen met slingers van lieve mensen uit binnen-, en buitenland en dat zal hopelijk nog even doorgaan. We verwachten nog zeker 60 slingers van dames die zich hebben opgegeven via actievoorhappyhippo@gmail.com. Of we de dealine halen, is dus nog spannend...

Toch ben ik al vreselijk trots op de 1.8km slingers die we al verzameld hebben en houd ik een give-away: een echte Petits Pirates clutch/knip met leer en stof!




Hoe kun je hem winnen?
Heel simpel, laat hieronder een reactie achter voor 15 april.

Natuurlijk vind ik het heel leuk als je volger bent, reclame voor deze give-away maakt op je eigen blog of een slinger maakt voor ons goede doel. Maar ik zou het fijn vinden dat je "Happy Hippo" even "leuk vindt" op Facebook .
Niet verplicht overigens.

Veel geluk allemaal!





7 maart 2013

Zwemtas XXL

Mijn jongens zitten samen op zwemles. De oudste is al een tijdje bezig, maar de jongste, een waterrat, mag nu ook wekelijks het bad in. 
Vorige week probeerde ik al die opgeblazen zwembandjes, druppende drijfpakken, natte handdoeken, zwembroeken, waterschoentjes etc. in de tas te proppen, maar echt handig was het niet... Daar schiet mama achter de machine natuurlijk!


Dus ik maakte een hele grote tas XXL met paspel, tassenband en een waterafstotende voering, gemaakt van het simpelste douchegordijn. 


Voor de stevigheid maakte ik een beleg aan de binnenkant.


Dus voortaan geen geprop en lekkende tas meer, maar een superhandige oplossing die gezien mag worden!

5 maart 2013

Geen glorieuze come-back

Dit had een glorieuze comeback moeten worden na een stille periode op mijn blog. Maar u voelt 'm al aankomen... niet zo glorieus als ik had gedacht.
Ik wilde graag de "Emily-bag" van I think sew maken. En ik zou dat eerst testen met een stuk denim dat ik nog had liggen. Die denim zou ik dan met bleekmiddel en stempeltje voorzien van een patroon met stipjes. Zoiets als dit.
In Amerika schijnen ze 'bleach pencils' te hebben en lijkt het een fluitje van een cent.
Maar het gelijkmatig bleken met huishoudbleek bleek niet zo gemakkelijk en door de kleurverschillen werd het een ratjetoe (heerlijk woord, maar dat terzijde).
Dus dat plan verdween van tafel.

De tas lag geknipt al maanden in de kast en de simpele voering (beige met witte polkadot) werd vervangen door een kleurrijke met bloemen. En toen daar de zon bij kwam testte ik eindelijk Emily, maar nee... geen magie.





Het werd dus niet wat ik gehoopt had. Misschien krijgt Emily binnenkort nog wel een herkansing...