30 september 2010

Dino en Co

Onze kleinste piraat heeft nog een babykamertje, al heb ik al lang geleden moeten constateren dat hij geen baby meer is... Zijn brabbeltaal heeft zelfs geleid tot de naam op mijn labeltje en de titel van deze blog. 
's Ochtends kijkt hij regelmatig naar Plop & Co van Studio 100. Zijn grootste vriend werd Piet Piraat. Dit werd door hem vertaald in peutertaal "Pieteraat" en door mama vertaald in "Petits Pirates". Ja echt, zo is het gegaan... 
Maar goed, terug naar die babykamer want daar sluipen steeds meer grote jongens dingen binnen; blokken, boten, Duplo. Hoogste tijd voor zijn eerste dino's! (Noot van mama; uiteraard passend bij zijn te schattig nieuwe pyjamaatje.)

Mag ik ze voor stellen: Dino en Co; de nieuwste vrienden van de kleine Pieteraat!


27 september 2010

Regen op maandag

En wat doe je als het regent op maandag (terwijl de kids vakkundig een prefab-tent slopen)? Juist, je legt de laatste hand aan de sleutelhangers. Of is dat didactisch niet verantwoord?
Zie hier het resultaat van deze regenmiddag... Tadaaaa!!!


Hopelijk worden er veel kids en grote mensen vrolijk van!

26 september 2010

De sleutelhanger-challenge

De moeder van de piraten is in het bezit van een enorme tas (vroeger enkel voor luiers en spuugdoekjes, tegenwoordig voor rozijntjes, lollies, fototoestel en Ipod). In die tas is deze moeder met regelmaat van de klok haar sleutels kwijt. Tijd voor een vrolijke, opvallende sleutelhanger dus! Dit... was het eerste exemplaar. Uiteraard uitgerust met een origineel Petits Pirateslabeltje.

Omdat er misschien meer animo voor een vrolijke sleutelhanger is;
Sleutelhangers te koop:  4,95 euro per stuk
Al snel volgden er leuke reacties op de sleutelhanger en de productie kwam op gang. Ik maakte ze voor mannen en jongens, voor mevrouwen en meiden en zelfs voor peuters!

Nu ben ik bezig aan 50 sleutelhangers, in alle soorten en smaken! Een ware challenge dus, want ze worden met veel liefde gemaakt.  De tussenstand: 36 af, nog 14 te gaan...



25 september 2010

Welkom!

Welkom op de blog van Petits Pirates! Hier etaleert de moeder van 2 kleine piraten haar maaksels en creatieve uitspattingen. En dat lijkt niet zo ingewikkeld, maar hoe werkt dat eigenlijk, bloggen? Waar eindig je en waar begin je? Bij het begin dan maar...

Deze moeder is al jaren in het bezit van creativiteit en een naaimachine, maar kwam lange tijd niet verder dan een lakentje voor het ledikantje van de oudste piraat. Pas bij de komst van onze tweede zoon kwam ik goed op stoom.
Het begon allemaal echt met een lampenkapje voor de babykamer van de jongste piraat. Ik kon in de winkel niet vinden wat ik zocht (of ik vond het te duur), dus ging ik aan de slag. Met bevredigend resultaat!



Bloggen zal ik gaandeweg ook wel leren. En mocht je op deze pagina's iets tegenkomen waarvan je denkt "dat wil ik ook!"of "dat wil ik ook maar dan net anders!", mail me of laat een reactie achter. Wordt dus vervolgd...